maandag 4 mei 2015

4 mei maandag 2015

Route zo 3 mei: 
 Villafranca del Bierzo, Pedrafita, Pereje, Trabadelo, La Portela, Ambasmestas, Vega de Valcarce, Ruitelán, Las Herrerías, Puerto Pedrafita, Cebreiro, ?iñares, Alto San Roque, Hospital, Alto do Poio, Fonfría, Triacastela (slaapplaats)

Route ma 4 mei:
 Triacastela, Renche, Samos, Sarria, brug Rio Loio,, Paradela, langs Castro rivier, Portomarín, Gonzar, Hospital, Ventas, Ventas de Narón (slaapplaats)

Heerlijk geslapen. Maar het weer is echt afschuwelijk. Regen, regen en nog eens regen en veel wind.
De weersverwachtingen zijn voor de komende dagen niet best, dus dat wordt nog wat.
We gaan over de laatste 87 km dus twee dagen doen en dan zijn we er echt.
De laatste dag kunnen we dan informeren hoe we terug reizen en hoe de fiets het snelst in Nederland kan zijn.

Gisteren besloten we het toch zonder poncho te doen, nat worden dat doe je toch. Wat een k..dag was deze zondag. We voelden ons net alsof we aan de waslijn hingen, wapperen en nog eens wapperen. Trouwens we hebben elke zondag al slecht weer gehad. We hebben bijna continu moeten klimmen en dan met veel regen. We hebben toch 56,5 km afgelegd en de laatste 12 km konden we dalen 7%, dat gaat meestal heerlijk, maar nu even niet. Het was nat, dus ook link, continu in de remmen. Ineens kwam er een vreselijk wind opzetten, die ons bijna van de weg blies. En wat had ik het weer koud, nat van binnen en buiten. Met dode vingers en voeten kwamen we in de auberge aan, trillend van de kou en kletsnat. Gauw douchen en weer op temperatuur komen.

Ook vandaag zag het er niet zo best uit. Ik dacht ik doe de pijpen omhoog, overschoenen aan en poncho aan. Ik wilde niet zo door en door nat worden vandaag. Tot ongeveer 35 km heeft het niet geregend, maar toen begon het. Met bakken kwam het eruit, vreselijk. Ik had mijn pet onder mijn poncho, dus ik kon normaal door mijn bril kijken, geen druppel kwam erop. We moesten veel klimmen vandaag, het was geen fijne dag. Maar we zijn toch weer 58 km opgeschoten.
We voelen gewoon dat het de laatste lootjes zijn, maar gelukkig is het niet meer zover.
Dus we houden de moed erin, dadelijk weer een wijntje en een hapje, dan komt het allemaal weer goed.

Leuke foto's maak je ook niet met vieze weer.
Maar misschien heb ik toch nog iets moois.
Kasteel in Astorga
Tot de volgende WiFi verbinding.
Bedankt voor jullie reacties, ik vind het leuk om te lezen.

9 opmerkingen:

  1. Els uit bergen op zoom4 mei 2015 om 19:36

    Wat een pech zeg ! zo.n k.u.t. weer, en dan net met de laatste loodjes!
    Nou jullie Zijn echte stoere Meiden !
    Ik zal duimen voor jullie ! Voor de laatste dagen droog en zonnig weer !
    Groetjes




    ,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou dames, het einde van de route is in zicht. In het laatste stukje voor Santiago rijden jullie door een bos met eucalyptusbomen. Jullie komen dus heerlijk fris bij Jacobus aan! Wat de fietsen betreft: kijk op www.fiets-vervoer.nl. De firma Soetens vervoert fietsen terug naar Nederland (i.s.m. hotel Mexico). Doe Jacobus de groeten van me! Theo Hendriks/Valburg

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo dames dat hebben jullie toch maar mooi gepresteerd !! Dit kan niet meer mislukken en straks hebben jullie bereikt wat de bedoeling was.
    Die fietsen lukt jullie ook wel en dan terug naar dat mooie Nederland met een prachtige ervaring die niemand jullie meer afneemt.
    WIJ ZIJN TROTS OP JULLIE TOPPIE!!!!! XX x Wil,Riet en Fleur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh meiden, wat zien jullie af deze laatste dagen. Worden jullie nog wel warm als je zo door en door koud bent?? Het is dus geen gekheid dat de laatste loodjes het zwaarst wegen. Maar (zoals Riet en Wil al schreven) die geweldige ervaring pakt niemand jullie meer af. Heb een grandioze bewondering voor jullie topprestatie.
    Nog even en jullie horen bij de pelgrims van Santiago. Hopelijk gaat het laatste stuk zonder "rotweer" en "vervelende bulten". Hoe komen jullie zelf terug?? Trein of vliegtuig?? Hoe dan ook, toch zeker op een manier om uit te rusten?!! Marie-Louise jij zult de 31e de beste conditie hebben van ons allemaal. Hopelijk kunnen wij je dan bijhouden!! Kom op meiden, nog een klein stukje. Tot je volgende blog. Groetjes Peter en Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Inmiddels weten wij dat jullie er zijn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Proficiat, wat een prestatie en doorzettingsvermogen. Geweldig.
    Goede terugreis.
    Groetjes Joke en José

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo meiden, volgers
    Ja wat een overwinning voor jullie allebei, nu nog na genieten, en de weg naar huis vinden.Jullie hebben het erg snel gedaan,ik dacht misschien worden het wel 7 weken, maar te gek. Tot gauw.Pieta

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Marij

    Geweldige prestatie en wel jammer van dat weer, is dat nou Spanje!
    Hier is gisteren 5 mei op bevrijdingsdag noodweer geweest, heel wat festivals afgelast. Jullie zullen straks wel enorm moeten afkicken met al die adrenaline dagelijks in je lijf.
    groetjes en sterkte met de laatste loodjes. Marij

    BeantwoordenVerwijderen