dinsdag 14 april 2015

14 april

We zijn nu precies veertien dagen onderweg.
Vandaag zijn we in Poitiers aangekomen. Lang geleden ben ik met TGV naar Poitiers gereisd en nu ben ik er op de fiets, toch heel bijzonder.
Het weer was prima, al hoewel er in de sloten vanochtend nog ijs lag. Het werd al snel heel warm, dus pellen. Met blote armen rijden ging niet, die waren al zo rood. Dus het dunne jasje aanhouden en een beetje de broek oprollen, want je verbrand levend, en dat op 14 april. De natuur is hier ook veel verder. Veel mooie wilde planten, maar daar voor stoppen kan niet, je schiet anders niet.
We werden ook weer aardig op de proef gesteld, een klim van 12% en ook nog zonder aanloopje. Dus voeten op de grond en de benenwagen genomen, dat was al heftig. De fiets omhoog duwen was al erg moeilijk, het leek wel een vrachtwagen die ik omhoog moest duwen. Maar ook dat lukte!!
We hadden vandaag een mooie afwisselende tocht gehad en deze keer prima volgens het boekje gereden. Weer kunnen we 70 km van onze reis aftrekken.
Uitgestrekte gele velden en prachtig mooie blauwe lucht.

De Notre Dame in Poitiers.
Een beetje natuur en cultuur ook voor de thuisblijvers.
Route:  Tours, St.Avertin, Veigné, Sorigny, Cesnay, Ste.Catherine, Ste. Maure-de-Touraine, Nouâtre (slaapplaats) 13 april
Route: Nouâtre, Marcilly, Ports, Pussigny, Dangé-St.Romain, Antran, Châtellerault, Rte.des Nonnes, Cenon, le Prieuré, Chezelle, Traversais, Dissay, St.Georges-les-Baillergeaux, Vayres, Fontaine, Bonnillet, Poitiers (slaapplaats)
Tot de volgende WiFi verbinding



9 opmerkingen:

  1. potver, net een heel verhaal neergezet, druk ik op uitloggen ipv publiceren. nou ja, dan maar geen heel verhaal.
    pas indd. op voor die zon, nog erger dan wind en regen,
    mooie fotoos ML
    groetjes van ons aan jullie beiden! jullie gaan errug goed > speedy girls en berggeiten in 1 > dat heet " wereldwonder"
    Ger&Lidy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch even reageren al liggen jullie in diepe rust maar weer een mooi verslag en foto's. Dames goed uitkijken voor die zon want wij vinden het mooi alles lekker bruin maar blaren en velletjes is niet zo leuk.
    Ja soms zullen jullie af moeten stappen en als jullie dan toch boven komen dan is het met die bepakkingen een prestatie hoor.
    Ga zo door wij horen graag van jullie en dan blijven wij jullie steunen op afstand.
    Lieve groetjes van Wil en mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Els uit Bergen op zoom15 april 2015 om 10:31

    Hoi Meisjes,
    Al een heel eind weggetrapt, zo te lezen, leuk hoor je verslag,ik geniet ook zo mee!
    Zet m op maar weer, maar voorzichtig voor t zonnetje !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi dames, het gaat goed zo te lezen, en de bijen zullen wel blij zijn met zo veel koolzaadvelden langs de weg. Is Rick ook zo rood aangebrand of heb jij er patent op Marie. Veel goede moed verder diehards. Groetjes Marij

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi dames gelukkig is het weer beter geworden, dat is toch wel wat gezellige voor jullie je verslag is heel leuk zo beleven wij ook een beetje van de reis.
    zet het zo door groetjes van ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Schitterend hoor die foto's, wat een uitgestrektheid. Heerlijk om doorheen te fietsen!
    Ik zou bijna overstag gaan hi,hi. Maar dan weer zo'n bergje op ploeteren.Knap hoor. Zit er ook nog een rustdag in voor jullie zoals bij de Tour de France?
    Tot de volgende keer weer.
    Groetjes José

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jongelui! Ik zou toch overwegen om via Oloron-St.Marie en dus via de Col de Somport te gaan. De tocht door het dal van de Aspe is veel mooier dan die via St. Jean-Pied-de-Port.Het beste is om dan in Urdos, het laatste dorp voor de klim, te overnachten in Urdos. De volgende dag kun je beslissen om de klim naar de top te wagen (9 km en behoorlijk pittig) dan wel door de tunnel te gaan (elke bestelauto neemt jullie wel mee). Ben benieuwd wat jullie gaan doen. Theo Hendriks/Valburg

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hoi dames,
    Het gaat fantastisch toch !!! leuk verslag vooral met de mooie fotos en de route die we zo mooi kunnen volgen. Voorzichtig aan en knap hoor die heuvels op met 12 % , petje af !! veel plezier !!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Marie Louise, ff laten weten: je bent een uitstekend verslaggever! mooie schrijfstijl!

    Lidy

    BeantwoordenVerwijderen