zondag 19 april 2015

Zo 19 april

Alweer WiFi!! Wat een luxe.
Niet zo best geslapen, al lag ik in een tweepersoonsbed. Het kraakte en piepte en het kussen was te groot. Wat een gemopper, zullen jullie denken. Nou als je lekker geslapen hebt, dan scheelt dat best een slok op een borrel. De hele nacht had het pijpenstelen geregend (heb ik zeer regelmatig gehoord).
We deden onze ogen open en ja hoor, regen. Eerst maar ontbijten en kijken of het over een half uurtje nog regent. Dat was zo, dus poncho, regenbroek en regenschoenen aan, dus in vol ornaat voor de eerste keer en route!
Je ziet geen hond en je bent van binnen net zo nat als van buiten. Warm, warm dat ik het had, ik had het gevoel dat ik op ontploffen stond. Je kunt begrijpen dat dat geen fijn gevoel is. 
Het is heel anders fietsen zo in vol ornaat of gewoon in een dun jasje. We zullen zien wat het mogen wordt. 
Deze dag was de fietsroute erg saai, kaarsrechte asfaltwegen met vele opgestapelde boomstammen, (kan geen boomstam meer zien) en veel aangeplante dennenbomen en dat dan ongeveer 77 km lang. Je kunt je voorstellen dat dat geen lolletje is. 
Weet je wie er ook weer om de hoek kwam kijken??? Onze metgezel de WIND. 💨💨💨Hij blies ons natuurlijk precies in onze smoeltjes. Daar ben je mooi klaar mee. Dus oren in de nek en trappen maar.
We dachten vandaag niet zover te komen, maar als die beentjes aan het ronddraaien zijn, doen ze geweldig hun best. Rond de 65 km wilden we een slaapplaats zoeken en die zou er ook moeten zijn, mooi niet!!
Dus weer verder de wind trotseren en maar hopen dat die slaapplaats gauw komt. We slapen nu in Moustey in een gîtes en wel in onze eigen slaapzakken, nou prima hoor we kruipen gewoon in dat ding en meuren maar.
Dat ziet er zo een beetje uit, geen ruimte genoeg om een betere foto te maken, maar jullie hebben wel een indruk. 
Volgens mijn berekening zitten we nu ongeveer 250 km voor de Spaanse grens, dat zou erg mooi zijn.
Dan hebben we bijna dat grote Frankrijk overwonnen en dat op onze stalen rossen.
Route 19 april: Faleyras, Targon, Escoussans, Cadillac, Cérons, Illats, Landiras, Arrgues, Guillos, Louchats, Hostens, Belin, Capsus, Biganon, Moustey (slaapplaats)
Nog twee dagen en dan hebben we er drie weken opzitten, hopelijk blijft alles voorspoedig gaan.
Mede fietspelgrims hebben we nog niet ontmoet, wie weet gaat dat straks gebeuren.
Ik ga mijn luiken sluiten, voor jullie straks lekker slapen en morgen gezond weer op!!!
Tot de volgende WiFi verbinding. 🍀🍀🍀

5 opmerkingen:

  1. Zeker een luxe twee dagen achter elkaar een bericht van jullie het schiet op als jullie Frankrijk achter jullie kunnen laten,dan hopen dat de zon weer gaat schijnen want regen verveelt heel snel en die wind moet ook maar eens ophouden!!!
    Dus meisjes lekker slapen en morgen weer met goede moed verder.
    Groetjes uit Huissen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dames, wij zijn net terug uit Rome en hebben nu jullie berichtgeving gelezen. Het gaat prima zo, conclusie is dus jullie komen er wel. Wel een hele ervaring met al die verschillende slaapplaatsen van luxe tot eenvoudig. Hopelijk wordt het weer wat beter want die regenpakken geeft alleen maar ballast. Bevallen de drinkbekers of heb je een alternatief? Goede fietsreis verder en geniet er ook van.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi hoi, in dit tempo zitten jullie dan al met een dag of 4 al in Spanje! wow, voor ons als thuisblijvers lijkt dat supersnel. Maar ja, jullie beentjes hebben dan al veel werk verzet! Ook jullie koppies zullen e.e.a. te stellen hebben gehad ( ik denk daarbij aan aan het overwinnen van wind en regen, mentaal)
    groetjes
    Lidy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dames, dat is bekend van Les Landes: naaldbomen en nog eens naaldbomen. En toch hebben die kleine plaatsen zoals Pissos en Labouheyre een zekere charme (die van de eenvoud)!). Verdergaand, in de richting van de Pyreneeen wordt het landschap weer aantrekkelijk. Maar als alles goed gaat, hebben jullie dat inmiddels zelf geconstateerd. Rustig verder peddelen. Spanje wacht! Theo Hendriks/Valburg

      Verwijderen
  4. Hoi Meiden,
    Het schiet lekker op zo te lezen.Bijna 3 weken onderweg.Nog 3 te gaan,als het voor de wind gaat, inplaats ervan tegenin te trappen.Misschien toch een fiets met een ondersteuning,je weet maar nooit.Fiets-slaap-eet-rust-plezier-natuur-genieten.
    ]Tot het volgende verslag,en anders leg je je matras op de grond.Piept in ieder geval minder.Groeten Pieta




    BeantwoordenVerwijderen